Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat în conferința săptămânală de presă de miercuri, 30 martie, că proiectul „Sistem integrat de management și modelare urbană destinat fluidizării traficului și îmbunătățirii calității vieții” va fi finalizat până la sfârșitul lunii iulie 2022. Edilul a precizat că sensurile unice vor fi implementate după sosirea ultimelor cinci autobuze electrice.
„Am avut o întâlnire săptămâna trecută cu reprezentanții firmei SC ADURO IMPEX SRL București, care lucrează, în urma câștigării licitației, la elaborarea documentației tehnico-economice aferentă proiectului „Sistem integrat de management și modelare urbană destinat fluidizării traficului și îmbunătățirii calității vieții”.
Valoarea contractului este de 630.800 lei fără TVA, banii fiind asigurați din fonduri europene prin ADR NORD -EST, pe axa de Asistență tehnică”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.
Edilul a adăugat că între activitățile proiectului se numără intervenții la starea actuală a carosabilului, implementarea unui sistem de management al traficului, dezvoltarea rețelei de piste dedicate circulației bicicletelor, precum și plantarea de perdele vegetale verzi (aliniamente de arbori și arbuști).
Ion Lungu a subliniat că cele două axe prinse în proiect sunt Axa 1 localizată între strada Sofia Vicoveanca și strada Calea Burdujeni și Axa 2 Calea Obcinilor – Bulevardul George Enescu – Zamca-Nicolae Balcescu – Mitropoliei – Petru Rareș – Vasile Alecsandri.
„La Managementul traficului sunt propuse soluții de semaforizare inteligentă, sisteme de senzori de parcare, amenajarea de treceri de pietoni cu semnal controlat precum și montarea unui Sistem Automat de Dirijare a Circulației în vederea realizării «undei verzi».
Cel mai important lucru propus este sensul unic pentru autovehicule și banda dedicată transport public în ambele sensuri.
De asemenea, va fi realizat un Centru de comandă și control care va funcționa non-stop, 7 zile pe săptămână și va fi montat în încăperile disponibile deasupra parcărilor subterane.
Astfel, pe Calea Unirii în zona Bazarului va fi amplasat un pasaj pietonal subteran și va fi desființată trecerea de pietoni semaforizată din zonă pentru fluidizarea traficului.
Am avut observații și completări care vor fi analizate și corectate până la sfârșitul acestei luni.
De asemenea, până la sfârșitul lunii iulie ne dorim să aprobăm acest nou sistem de management și modelare urbană a traficului în orașul nostru, iar după ce vin cele 15 autobuze electrice de la firma Solaris din Polonia să introducem sensurile unice în zona analizată, respectiv Axa nr. 1 și Axa nr. 2 așa cum au fost prezentate mai sus”, a conchis Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.