Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat, în conferința săptămânală de presă de miercuri, 23 martie, că prețul gigacaloriei la populație va rămâne același, atât timp cât centrala Bioenergy va funcționa pe biomasă, chiar dacă prețul energiei termice va crește cu 20,37% începând cu data de 1 aprielie 2022, din cauza creșterii cheltuielilor de transport și distribuție.

„M-am întâlnit cu acționarii austrieci ai societății de producere a energiei termice Bioenergy Suceava.
Din cauza creșterii costului energiei electrice (de aprox. 5 ori) și la celelalte utilități, tariful cheltuielilor de transport și distribuție au crescut cu 33,9 %, de la 215,1 lei /gcal la 288,02 lei gcal, conform Avizului ANRE din data de 26.01.2022.
Acest lucru va conduce la creșterea pe total a prețului gigacaloriei cu 20,37%.Am stabilit strategia de funcționare pentru acest an inclusiv pregătirea sezonului rece 2022-2023.
Ne dorim să funcționăm în continuare numai pe biomasă, acest lucru ne va permite să limităm creșterea prețului gigacaloriei la gardul centralei și păstrăm același preț la populație, respectiv 240 lei pe gigacalorie”, a declarat edilul Ion Lungu.

Acesta a adăugat că sunt solicitări din partea unor agenți economici importanți din oraș care vor să cumpere energie termică de la Bioenergy în contextul creșterii prețului la gazul metan, lucru care ar duce la eficientizarea activității societății.

„Municipalitatea suceveană are pregătite două proiecte de reabilitare a rețelelor termice în valoare de 70 milioane euro, pe PNRR si pe POR prin FDD(Fondul de Dezvoltare Durabilă), prin care vor fi reduse pierderile din rețea, să putem avea un serviciu eficient de transport și distribuție a energiei termice”, a conchis primarul Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.