Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a convocat din nou Comitetul local pentru situații de urgență. La întâlnire au participat ca invitați pe lângă cei 41 de membri de drept și reprezentanți ai Mall-urilor și Hyper-marketurilor din oraș, de asemenea directorii unităților de învățământ și șeful Gării Burdujeni.

Am luat în discuție închiderea creșei din subordinea primăriei la fel ca unitățile de învățământ până pe data de 22.03.2020, dezinfecție în unitățile de alimentație publică, măsuri de prevenire a aglomerației la casele de marcat, dezinfecție în școli, materiale igienico-sanitare grupuri sociale, dezinfecție în piețe, gară, bazar etc”, a anunțat edilul șef.

Totodată, s-a decis limitarea întâlnirilor publice, a evenimentelor la care participă mai mult de 100 de persoane în spații închise și limitarea accesului în instituțiile publice, accesul fiind permis persoanelor care au urgențe, dar și luarea de măsuri ferme pentru limitarea aglomerației la ghișee.

 

 

Începând de astăzi, la primărie se triază persoanele care intră pe lângă polițistul de la intrare, va fi și un ofițer de serviciu care discută cu persoana care are treabă la primărie și stabilește modalitatea de rezolvare a problemei (depunere documentație la registratură, înmânare copie, discuție telefonică la compartimentul de specialitate etc.). Prin aceste măsuri protejăm cetățenii municipiului în ceea ce privește răspândirea virusului și deopotrivă salariații din primărie care sunt expuși riscului de a fi contaminați. Suntem în stare de alertă și vom convoca Comitetul pentru situații de urgență oricând va fi nevoie. Mulțumesc pentru participare celor care au fost convocați și în mod special celor care nu sunt membri de drept ai Comitetului local pentru situații de urgență!”, a conchis Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.