Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, face apel la profesorii suceveni să se vaccineze împotriva coronavirusului. Edilul a subliniat că numărul cazurilor COVID-19 este, din nou, în creștere, rata de incidență fiind de 0,66 la mie, adică 84 de cazuri active în municipiul Suceava.

„Sper să nu apară probleme deosebite, astfel încât să putem deschide anul școlar în condiții normale”, a precizat edilul Sucevei.

Ion Lungu a adăugat că singura soluție pentru a preveni situațiile complicate este vaccinarea. De aceea, DSP Suceava a transmis Primăriei programul centrelor de vaccinare care sunt active pe raza municipiului reședință de județ. Astfel, atât la centrul de la Shopping City, cât și la cel de la Iulius Mall Suceava programul rămâne neschimbat, adică va fi deschis zilnic, între orele 08:00 și 20:00.

„Fac un nou apel la suceveni și, în mod special, la cadrele didactice să se vaccineze. Nu mi se pare corect și moral să insistăm să se vaccineze copiii, atât timp cât cadrele didactice nu sunt imunizate. Sigur, vaccinarea nu este obligatorie, însă în anumite cazuri, cum este și cel al profesorilor, avem anumite responsabilități publice, întrucât intrăm în contact cu cetățenii și copiii. Cred că avem o obligație morală”, a transmis Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.