Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a informat, în conferința săptămânală de presă de miercuri, 30 iunie, că, pe lângă investițiile finanțate din fonduri europene, Primăria municipiului reședință de județ investește și bani de la bugetul local pentru a finaliza o serie de proiecte la unitățile de învățământ din oraș. Astfel, potrivit edilului, sunt în curs de derulare trei investiții importante pe fonduri proprii la unități de învățământ preuniversitar din municipiul Suceava, respectiv: Grădinița cu Program Prelungit nr. 4 de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Sala de Gimnastică de la Colegiul Național „Spiru Haret” și Sala de Sport de la Școala Generală nr. 10.
„Se lucrează destul de bine la finalizarea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 4 de la Colegiul Național «Mihai Eminescu», valoarea lucrărilor rămase de executat este de 5.397.815,33 lei inclusiv TVA, iar termenul de finalizare a lucrărilor este începutul anului viitor.
La Sala de Gimnastică de la Colegiul Național Spiru Haret, lucrările sunt executate în proporție de 90%. Aici trebuie spus că valoarea contractului este de 2.290.824 lei inclusiv TVA, iar sala va fi dată în funcțiune în această toamnă”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.
De altfel, potrivit edilului, la Sala de Sport de la Școala Generală nr.10, din Cartierul Burdujeni, încă nu au început lucrările, întrucât licitația a fost contestată de către firma care a pierdut. Ion Lungu a subliniat că valoarea acestei lucrări este 2.261.840,0 lei, iar termenul de finalizare este de 24 luni de la semnarea contractului.
„Municipalitatea suceveană sprijină infrastructura în domeniul educației, la nivel preșcolar, gimnazial și liceal”, a subliniat Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.