La un an de la preluarea celui de-al cincilea mandat, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a făcut un scurt bilanț al proiectelor pe care le-a implementat sau care sunt în curs de implementare.

Astfel, la capitolul „Lucrări finalizate”, edilul Ion Lungu a menționat reabilitarea Primariei municipiului Suceava, cu creșterea eficienței energetice; Zona de agrement de pe marginea râului Suceava; podul peste pârâul Cetatii; Centrul de informare și documentare Colegiul Naţional Petru Rareş, dar și noua Gradiniță din cartierul Burdujeni Sat.

Tot la acest capitol, Ion Lungu a informat că au fost finalizate și lucrările la Sala de gimnastică a Colegiului Național de Informatică „Spiru Haret”, s-a construit sediul Autobazei electrice, s-au achiziționat 22 de autobuze electrice noi de mici dimensiuni, s-a implementat proiectul APLICAT pentru digitalizare, s-a înființat  Zona Urbană Funcțională, au fost modernizate mai multe străzi și s-au realizat parcări de reședință. De asemenea, a fost modernizată Piața Ițcani.

„În prezent se lucrează la tronsonul nr. 2 al Rutei Alternative Suceava-Botoșani. De asemenea, lucrăm și la documentația pentru tronsonul 3, între Podul Unirii și DN 29, cu pasaj subteran sub calea ferată, pe care o depunem pentru finanțare prin PNI Anghel Saligny. Totodată, am pregătit proiecte de 500 milioane euro pentru finanțare pe Zona Urbană Funcțională în perioada 2021-2027”, a precizat edilul Sucevei, Ion Lungu.

Edilul a mai precizat că s-a lucrat foarte bine la investițiile în desfășurare pe fonduri europene, respectiv la Gradinița din zona centrală, la Grădinița nouă din Ițcani, la reabilitare Colegiului Tehnic „Petru Mușat”, care va fi gata în această toamnă, la reabilitarea Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară, la Centrul Multifunțional Ițcani – sediul Primăriei, precum și la Strada Vasile Pârvan.

De altfel, s-a lucrat satisfăcător la investițiile pe fonduri proprii ale municipalității, respectiv la Piața George Enescu, care va fi finalizată în acest an, la Sera floricolă, care va fi finalizată în acest an, la proiectul de extindere a conductelor de gaz metan în cartierul Burdujeni Sat, precum și la modernizarea Ștrandului Ițcani.

„Tot în acest an au fost demarate mai multe proiecte. Astfel, a fost aprobată tema de proiectare la Parcul Șipote, a fost aprobată Sala Polivalentă de 5000 de locuri, care acum este la licitație și a fost aprobat Terenul de fotbal la dimensiuni UEFA, proiect care a fost licitat. De asemenea, am demarat proceduri la CNI pentru realizarea unui stadion nou, acesta fiind prins în lista sinteză și, in lucru important: este în faza finală proiectul de reabilitare a Curții Domnești.

Totodată, am semnat în această perioadă următoarele contracte: contractul cu firma Solaris, pentru achiziția a 15 autobuze mari noi, contractul Sistem integrat de management și modelare urbană destinat modernizării și fluidizării traficului în municipiul Suceava, contractul pentru încălzire Bazar, contractul de modernizare Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară și contractul de montare a 7 stații de încărcare electrică în oraș cu fonduri de la Administrația Fondului pentru Mediu”, a mai spus Ion Lungu.

Acesta a adăugat că se lucrează la documentațiile pentru o serie de proiecte, respectiv Parcare supraterană strada Ștefan Tomșa, lângă Primărie, Parcare supraterană în cartierul Obcini, strada Mesteacănului, Creșă noua mare, aprobată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Gradiniță nouă program prelungit, cartier Obcini și Gradiniță nouă program prelungit la Școala Generală Nr. 1.

„După cum se poate observa, suntem în grafic cu promisiunile din campania electorală din anul 2020. A trecut doar un an, ia până la finalul mandatului vom onora toate promisiunile din platforma program cu care am câștigat noul mandat în data de 27.09.2020”, a conchis Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.