Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat, în conferința săptămânală de presă de miercuri, 13 mai, că se caută soluții pentru relocarea platformelor de gunoi de pe Bulevardul George Enescu. Edilul a precizat că pentru ca aceste platforme moderne să fie amplasate în locurile în care au fost tomberoanele vechi trebuie să fie mai multe condiții îndeplinite, între care și accesul mașinii care ridică deșeurile.

„Nu este o problemă că acel punct de colectare este la bulevardul principal pentru că este curat, gunoiul este ridicat la timp  și este mobilier urban, problema este că este amplasat în fața unei pițerii și trebuie să găsim soluții pentru relocare. Eu, în calitate de primar și de cetățean, nu sunt de acord cu amplasarea platformei în fața acestei unități de alimentație publică”, a subliniat primarul Ion Lungu.

Trebuie precizat că operatorul de salubrizare menajeră, adică asocierea de firme Diasil și Ritmic, trebuie să monteze, conform contractului, 100 de platforme de colectare a deșeurilor îngropate și 100 semiîngropate. Potrivit primarului Ion Lungu, platformele semiîngropate au fost montate toate, iar din totalul celor îngropate au mai rămas 11 de montat în zonele: Mitropoliei, Samuil Isopescu, Jean Bart și Privighetorii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.