Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a explicat, în conferința săptămânală de presă de miercuri, 15 aprilie, cum va fi pus în aplicare Acordul dintre Ministerul de Interne și Patriarhia Română referitor la noaptea de Înviere.

Astfel, edilul a precizat că Lumina Sfântă va ajunge pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” de la Salcea sâmbătă, 18 aprilie, în jurul orei 19:00, iar acolo vor fi reprezentanții Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, dar și preoți care vor duce Lumina în tot județul.

„Conform acestui acord, preoții vor împărți voluntar Lumina Sfântă la casele oamenilor, cu condiția ca, atât fețele bisericești, cât și sucevenii să fie echipați corespunzător, cu mască și mănuși de protecție. Cel mai important lucru este ca cetățenii să respecte distanța socială, acest lucru fiind mai complicat la blocuri, însă la fiecare scară de bloc, este indicat să iasă câte doi-trei oameni desemnați să preia Lumina Sfântă și să o împartă la toți vecinii”, a explicat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Edilul Sucevei a adăugat că, în ceea ce privește sfințirea coșurilor de Paște, a discutat cu reprezentanții Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și s-a stabilit că în cursul nopții de Înviere preoții vor trece pe la casele oamenilor să sfințească aceste coșuri, însă, la fel ca și în cazul împărțirii Luminii Sfinte, atât preoții, cât și enoriașii trebuie să fie echipați corespunzător și trebuie să respecte măsurile impuse prin Ordonanțele Militare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.