Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, s-a întâlnit marți, 16 august, la Ministerul Cercetarii, Inovării și Digitalizării cu ministrul Sebastian Burduja. Potrivit edilului, discuțiile au vizat posibilitatea de a promova proiecte din domeniul digitalizării în perioada următoare, în colaborare cu specialiști din cadrul Ministerului.

„Avem posibilitatea să promovăm proiecte în domeniul digitalizării pe Programul Operational Regional, unde avem prealocată suma de 2.766.705,91 euro, pe PNRR și, de asemenea, în cadrul proiectului «100 de orașe europene inteligente și neutre climatic pană in anul 2030». De asemenea, am discutat cu domnul ministru sa accesăm fonduri în domeniul digitalizării pentru unitățile de învățământ, un proiect integrat, în colaborare cu Ministerul Digitalizării și Ministerul Educației,
De asemenea, am avut discutii la Ministerul Dezvoltării cu coordonatorul proiectului PNI «Anghel Saligny», cu care am stabilit concret modalitatea de depunere spre finantare a proiectului actualizat cu suma de 43.000.000 lei repartizată de minister, prin care vom realiza viaductul în lungime de 1015 m de peste cale ferată aferent proiectului Ruta Alternativă Suceava-Botosani.
În urma discuțiilor avute la Bucuresti, la Ministerul Dezvoltării, sperăm ca primele autobuze de la firma Solaris să vină la Suceava în luna septembrie.
Totodata, am participat la Ministerul de Finanțe, la Comisia de Autorizare a Împrumuturilor Locale, prin proiectul de rectificare bugetară din această lună, plafonul pentru trageri pentru anul 2022 fiind majorat cu suma de 500 milioane lei, ceea ce va permite finanțarea creditelor la autoritățile locale care sunt pe lista de rezervă.
Discutiile purtate au fost constructive și vor conduce la rezolvarea problemelor ridicate în perioada urmatoare.
Doamne ajută!”, a transmis primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.