Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a avut luni, 13 decembrie, discutii importante la Bucuresti, cu ministrul Dezvoltării, Czeche Atilla, cu directorul general al Companiei Naționale de Investiții, Irina Pătrășcoiu, cu directorul Directiei Servicii Comunitare, Utilități Publice și Parcuri Industriale, Vasilica Baciu, din Ministerul Dezvoltării, care coordonează Programul Termoficare 2006-2021.

De asemenea edilul a avut discutii la Comisia de Îprumuturi la Ministerul de Finanțe. Proiectele pe Programul National de Investiții Anghel Saligny sunt în faza de evaluare, până la sfârșitul lunii martie se estimează prima etapă de evaluare,conform discuției avute cu domnul ministru al dezvoltării. La fel se lucreaza la PNRR, unde este in curs de elaborare și aprobare Ordonata de Urgenta a Guvernului privind stabilirea cadrului instituțional și financiar pentru fondurile europene alocate României prin Mecanismul de redresare si reziliență.

„In urma discuțiilor avute la directia de termoficare s-a decontat suma de 1.500.000 lei, aferentă lucrarilor de deviere a magistralei de termoficare la Ruta Alternativă Suceava-Botoșani.
La Comisia de Împrumuturi de la Ministerul Finanțelor am discutat despre folosirea sumelor necheltuite din creditul de Trezorerie angajat in anul 2021, prinderea sumei neangajate de aprox.15.000.000 lei in bugetul anului 2022.
Cât priveste cele două licitatii de la Compania Națională de Investiții, unde municipalitatea suceveană este beneficiar, respectiv Sala Polivalenta 5.000 locuri din Municipiul Suceava si Bază Sportivă Tip I, teren fotbal dimensiuni UEFA cu o tribună de 500 locuri, sunt în faza de finalizare vor avea un cîștigător, dacă nu vor fi contestații se pot semna contractele până la Sfârsitul anului”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.