Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a participat la Comitetul Director al Asociației Municipiilor din Romania, la care au fost prezenți și ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, ministrul Investițiilor si Proiectelor Europene, Marcel Boloș, directorii generali din cadrul Ministerului Dezvoltarii și Administrației Publice, Iulian Marinescu și Vasilica Baciu.
Potrivit edilului, s-au discutat probleme legate de regimul juridic al imobilelor naționalizate, rămase în
proprietatea statului, limitele anuale pentru finanțările rambursabile, finanțarea transportului local al elevilor, finanțarea serviciilor publice de evidență a populației, stadiul actual al Codului finanțelor publice, stadiul desfașurării activităților incluse in componentele PNRR, programul multianual de finanțare „Programul Termoficare”, precum și despre codul amenajarii teritoriului, urbanismului și construcțiilor. De asemenea, cei prezenți au fost informați despre Aprobarea Acordului de Parteneriat pentru perioada 2021-2027, dar și despre desemnarea ADR-urilor ca AM-uri pentru POR 2021-2027.
„În calitate de reprezentant al AMR în Comisia de Împrumuturi Locale de la Ministerul Finanțelor, am ridicat problema majorării plafoanelor de trageri pentru anul 2022, de la 2000 milioane lei la 3000 milioane lei, la rectificarea bugetară din vară, astăzi plafonul la trageri pentru acest an fiind epuizat.
Toatodată am ridicat din nou problema compensării energiei furnizate în sistemul electric prin Parcuri fotovoltaice, să se facă cantitativ kw pe Kw.
Totodată am avut discuții la CNI, în legatură cu licitațiile de la Sala Polivalentă de 5000 locuri de la Suceava și Creșa din Dealul Mănăstirii.
Este posibil să se semneze contractul de proiectare și execuție la Sala Polivalentă după data de 26 .05.2022, când este termen final la contestații, la Curtea de Apel Bucuresti.
Pentru Creșa din Dealul Mănăstirii, dacă nu sunt contestații se poate semna contractul de proiectare și execuție în prima decadă a lunii iunie.
De asemenea am purtat discuții la Ministerul Dezvoltarii în legatură cu depunerea de proiecte pe «Programul Termoficare», municipiul Suceava atrăgând cei mai mulți bani din acest program în perioada 2006-2021 (aproximativ 10 milioane euro), lucru care a contribuit la reabilitarea a aproximativ 40% din punctele termice si rețelele de transpot -distribuție din oraș.
Discuțiile au fost purtate pe fonduri europene si pe probleme importante ale municipalitații (creșe, termoficare, evidența populatiei, finanțarea transportului elevilor etc.).
Am convingerea că o mare parte din aceste probleme vor fi rezolvate în perioada următoare”, a transmis edilul Sucevei, Ion Lungu.
Lasa un raspuns