Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu,  a participat marți, 6 aprilie, la o discutie pe teme legate de investitii pe fonduri guvernamentale si fonduri europene la sediul Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, unde a purtat discuții cu ministrul Atilla Czeche.
Edilul a subliniat că a discutat despre modul de alocare a fondurilor din Programul National de Redresare și Reziliența și a celor gestionate prin Compania Natională de Investiții.

„De asemenea am avut întâlniri la acest minister, unde am deblocat semnarea contractului cu firma Solaris care a castigat licitatia pentru 15 autobuze electrice,totodată am adus la zi plățile pentru cererile de plată la proiectele europene in curs de derulare.


M-am intalnit la Compania Natională de Investiții cu doamna Director general unde am discutat despre demararea procedurilor de licitatie pentru proiectare si execuție la Sala Polivalenta de 5.000 de locuri de la Suceava si pentru Baza sportiva tip I,teren de fotbal de dimensiuni UEFA ,cu o tribuna de 500 locuri,pe care il vom construi in cadrul Complexului sportiv din Zona Metro. Totodată, am participat la sedinta Comisiei de Împrumuturi de la Ministerul de Finante. De asemenea am avut discutii legate de acordarea subventiilor la termoficare in anul 2021,care intră sub incidenta ajutorului de stat.


Prioritatea de grad zero in perioada următoare este legată de pregătirea proiectelor pe fonduri europene in perioada 2021-2027 , atât pe Programul Operational Regional cât și pe Programul Anual de Redresare si Rezilienta. Doamne ajută!”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.