Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a informat că marți, 9 februarie a  participat, la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, la o întâlnire cu viceprim-ministrul Dan Barna și cu ministrul Cristian Ghinea pe tema accesării fondurilor europene în Exercițiul Financiar 2021-2027.
„În mod special s-a discutat despre Programul Național de Redresare și Reziliență. Un lucru important rezultat în urma discuțiilor a fost legat de realizarea unui Fond de Reziliență pentru localități. Am insistat în mod deosebit pentru finanțarea de Parcări Publice – Green Parking, parcări supraterane cu spații verzi și locuri de joacă, să aibă o linie substanțială de finanțare pe Pilonul II PNRR – Mobilitate și Regenerare Urbană”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.
Totodată a fost ridicată și problema realizării proiectului Transport Metropolitan cu autobuze electrice pe Zona Urbană Funcțională, iar edilul a întrebat dacă poate fi finanțat pe PNRR sau pe POR – Programul Operațional Regional.
„De asemenea am propus transferarea proiectelor depuse pe POR, care sunt pe lista de rezervă și la care nu mai sunt surse de finanțare pe acest exercițiu financiar, pe PNRR. S-au reținut problemele ridicate și se încearcă să se găsească soluții prin prinderea lor în Programul Național de Redresare și Reziliență care trebuie finalizat până la data de 30 aprilie 2021 și trimis la Comisia Europeană. Prioritatea de grad zero a municipalității sucevene în această perioadă este atragerea fondurilor europene”, a conchis Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.