Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a participat joi, 17 martie, la Institutul Francez din Bucuresti, la o întâlnire între aleși locali din România și aleși locali din Franța.
Potrivit edilului, principala problemă discutată a fost legată de situația din Ucraina. De asemenea, s-a discutat despre conflictul din Ucraina și consecințele acestuia asupra Europei și despre gestionarea refugiatilor în România și în Franța.

„Doamna ambasador al Franței în România, Excelența Sa Laurence AUER, a mulțumit în plenul reuniunii municipiului Suceava pentru implicarea și ajutorul acordat migranților și cetățenilor rămași în Ucraina.
Am avut o scurtă discutie cu doamna ambasador pe tema relațiilor municipiului Suceava cu Franța, despre funcționarea Alianței Franceze la Suceava si asupra relațiilor de colaborare cu orașul înfrățit Laval din Franta si posibilitatea colaborării si cu alte orase din Franța.

Pentru implicarea doamnei ambasador in realizarea Alianței Franceze la Suceava,pentru implicarea in gestionarea migranților ucraineni (excelenta sa a vizitat săptămâna trecută orașul Suceava si vama Siret) voi propune ca Excelența Sa ,să fie declarată Cetățean de Onoare al Municipiului Suceava.
De asemenea am avut discutii pe teme administrative la Compania Natională de Investiții,la Ministerul Finanțelor Publice, la Ministerul Dezvoltarii Regionale si al Lucrărilor Publice .
Sperăm ca in urma acestei intîlniri de solidaritate cu Ucraina,cu poporul ucrainean, să putem ajuta cât mai mult poporul ucrainean atât autoritățile locale din Romania cât si cele din Franța”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.