Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a verificat stadiul lucrărilor la 10 obiective de investitii ale municipalității. De altfel, edilul a făcut la fața locului și comandamente de lucrări, unde a discutat cu constructorii.

Este vorba despre Autobaza electrică, Grădinița din curtea Școlii nr.6 din Burdujeni Sat, Centrul Multifincțional Ițcani (sediul Primăriei din Ițcani), Grădinița din Ițcani de la Școala Generală nr.7, Podul de peste pârâul Cetătii, Tronsonul 2 al Rutei Alternative Suceava-Botoșani, Centrul de documentare – informare al Colegiului Național „Petru Rareș”, Grădinița din Centru, de pe strada Dobrogeanu Gherea, Sala de Gimnastică de la Colegiul Național „Spiru Haret”, precum și de Piața cu parcare subterană George Enescu.

„În primul rând voi spune unde sunt nemultumit: la Gradinița din Itcani din curtea Școlii Generale nr.7, acolo unde constructorul nu mai lucrează, ci așteaptă actualizarea contractului din punct de vedere economic, conform legislatiei în vigoare de actualizare a prețurilor la materiale. Licitația a fost organizată de Ministetul Educatiei, Primăria fiind doar beneficiarul; la Centrul Multifincțional Itcani, unde nu se lucrează la nivelul stabilit, existând depășiri de termene contractuale. Totodată, sunt nemulțumit și de stadiul Tronsonului 2 al Rutei alternative Suceava -Botoșani, acolo unde lucrările sunt rămase în urmă, dar se lucrează la canalizare, nu se lucrează efectiv la conturarea rutei alternative.
Am avut discutii cu reprezentanții firmelor care lucrează la aceste obiective si am cerut să recupereze intârzierile”, a transmis primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Pe de altă parte, edilul a precizat că se lucreaza foarte bine la: Piata cu Parcare George Egescu, la Autobaza Electrică, la Grădinita nr.6 din Burdujeni Sat și la Centrul de documentare – informare de la Colegiul Național „Petru Rareș”.

„Voi insista în continuare la firmele de construcții să-și respecte termenele contractuale. În paralel vom actualiza prețul materialelor de construcții acolo unde se încadrează în prevederile legislației în vigoare”, a conchis Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.