În contextul anunțului făcut de către președintele Klaus Iohannis, de menținere a măsurilor de carantină pentru municipiul Suceava și pentru cele opt localități limitrofe, edilul Ion Lungu a subliniat că va solicita o reevaluare a situației epidemiologice, dacă pe 15 mai nu se va ridica carantina. 

Primarul Ion Lungu a adăugat că a luat legătura cu autoritățile județene pentru a vedea care este situația clară a municipiului reședință de județ, din punct de vedere epidemiologic.

„Din punctul meu de vedere, riscul epidemiologic este mai mic în municipiul Suceava decât acum cinci săptămâni, când a fost dispusă măsura carantinării orașului. Noi am solicitat DSP-ului o analiză, ca să putem avea o informare concludentă doar pentru municipiul Suceava, pentru a vedea exact cum stau lucrurile”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Reamintim că primarul Ion Lungu a luat toate măsurile necesare prevenirii răspândirii coronavirusului. Au fost dezinfectate străzile, trotuarele, instituțiile publice, scările de bloc, precum și aerul din municipiul reședință de județ. De altfel, au fost distribuite aparate cu substanțe dezinfectante la toate blocurile, a fost achiziționat un tunel de dezinfectare, care a fost amplasat la intrarea în Primărie și au fost cumpărate un aparat PCR și teste pentru Spitalul Județean, precum și alte echipamente de protecție necesare.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.