Primarul municipiului Suceeava, Ion Lungu, a declarat, miercuri, 14 aprilie, în conferința săptămânală de presă, că municipiul Suceava va intra, de luni, în SCENARIUL VERDE, dacă se menține rata de infectare sub 1,5 cazuri la mia de locuitori și a informat că va solicita Comitetului Județean pentru Situații de Uurgență Suceava și redeschiderea oficială a locurilor de joacă din oraș.

Edilul a subliniat că speră ca municipiul reședință de județ să rămână în scenariul verde, astfel încât, școlile să poată funcționa normal, iar Paștele să poată fi sărbătorit în condiții de normalitate.

„Eu nu sunt pesimist, sunt realist. Spun că pericolul nu a trecut. Mulți mă sună și mă îndeamnă să fac apel să spun să nu mai purtăm măști. Eu spun că încă nu este cazul”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Pe de altă parte, în ceea ce privește locurile de joacă, edilul a precizat că are foarte multe solicitări de la părinți în vederea redeschiderii locurilor de joacă.

„Trebuie să fim și realiști. Multe dintre ele nu sunt deschise oficial, dar sunt câteodată ocupate de copii”, a subliniat Ion Lungu.

Acesta a adăugat că miercuri, 14 aprilie, Comitetul Local pentru Situații de Urgență se întrunește în sistem online să aprobe și să propună CJSU Suceava deschiderea locurilor de joacă inclusiv, a celor din Zona de Agrement Tătărași.

Totodată, edilul a precizat că deschiderea locurilor de joacă se va face în condițiile respectării măsurilor prevăzute de pandemie, cu obligativitatea Primăriei de a face dezinfecție de două ori pe zi între orele 6:00-8:00 și 14:00-16:00, cu supravegherea din partea Poliției Locale, precum și cu respectarea regulilor de distanțare.

„Sper să obținem aprobarea CJSU”, a conchis Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.