Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat că, anul acesta, în primele șapte zile de la începerea colectării taxelor și impozitelor locale, la buget a ajuns suma de 1,98 de milioane de lei, cu 24,34% în plus față de aceeași perioadă a anului trecut.

Edilul a subliniat că aproximativ 75%  dintre suceveni au achitat direct la ghișeele municipalității, în numerar, 3,08% dintre suceveni au plătit online, pe site-ul ghiseul.ro, iar restul au folosit cardul.

Trebuie precizat că taxele și impozitele locale pentru 2020 au rămas la nivelul celor de anul trecut, iar pentru plata integrală a dărilor până pe 31 martie, atât persoanele fizice, cât și cele juridice, pot beneficia de o reducere de 10%. 

„Sucevenii care au de clarificat situația bunurilor impozabile sunt invitați la Primărie ca să facă acest lucru, pentru că ne trezim în situații delicate. De exemplu un sucevean care nu mai folosește mașina de vreo cinci ani, plătește impozit pentru că nu a radiat-o. De asemenea, mai sunt și alte cazuri”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

De precizat, pentru sucevenii care aleg să facă plata online, este faptul că pentru orice informație sau pentru modalitatea de calcul a sumei datorate, pot apela numărul de contact menționat pe ghiseul.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.