Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat miercuri, 29 aprilie, în conferința săptămânală de presă, că discută cu directorii unităților școlare din oraș pentru a găsi cele mai bune soluții pentru perioada în care elevii din anii terminali se vor întoarcela școală pentru a susține examenele de Bacalaureat și de Evaluare Națională.

„Ne pregătim și pentru teleșcoală și vreau să mă asigur că toți profesorii și toți învățătorii dispun de tablete. În ceea ce-i privește pe copii, din punctul meu de vedere, aici trebuie un program guvernamental care să fie gestionat de Ministerul Educației pentru că este vorba de sume importante de bani”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Edilul a subliniat, că în ceea ce privește siguranța elevilor și a cadrelor didactice, discută cu managerii școlilor pentru a se putea găsi cele mai bune soluții. Acesta va discuta cu toți directorii pentru a le solicita să achiziționeze tuneluri de dezinfectare, pe care să le monteze la intrarea în școli, și termometre cu inflaroșu, care să permită măsurarea temperaturii fără a intra în contact cu persoanele.

„De asemenea, discutăm cu profesorii și directorii despre cum să facem triajul în siguranță la intrarea în școală. Aici avem varianta cu termometrele non contact. Acest lucru se întâmplă deja în Primăria municipiului Suceava. De asemenea, începând de marți, 28 aprilie, la Primărie este montat un tunel de dezinfectare, iar toate persoanele care intră aici trec prin acesta. Voi avea discuții cu directorii pentru a stabili dacă aceste variante sunt posibile și la școli. Trebuie precizat că unitățile școlare au bugete destul de consistente și pot să mai mute banii de la un capitol la altul pentru a achiziționa aceste aparate, iar Primăria poate face rectificări, în cazul în care banii nu ajung”, a explicat edilul Sucevei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.