La sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat că autorităţile au descoperit la sediul Primăriei Pătrăuţi, aflată în zona de carantină din Suceava, un număr de 102 adeverinţe eliberate de primarul localităţii, care ar atesta că oamenii ce vor să plece la muncă în Germania sunt sănătoşi, pe numele edilului fiind deschis dosar penal. 

De altfel, ministrul de Interne a declarat  că cercetările realizate la nivelul ministerului pe care îl conduce arată că 30 de persoane au ieşit din comuna suceveană Pătrăuţi, aflată în carantină, şi au ajuns la Cluj, pentru a pleca cu avionul la muncă în  străinătate. Vela spune că sucevenii au ieşit din comună pe jos, evitând filtrul constituit pe DN 2, după care au fost preluaţi de  microbuze, care i-au transportat până la Gura Humorului, unde s-au îmbarcat într-un autocar care i-a dus apoi la Cluj.
Astfel, ministrul a precizat că în momentul de faţă se fac cercetări şi la sediul Primăriei din Pătrăuţi, unde au fost găsite 102 adeverinţe eliberate de primar. Prin urmare, pe numele edilului Adrian Isepciuc a fost întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Întrebat despre această situație, primarul comunei Pătrăuți, Adrian Isepciuc, a subliniat că anchetatorii sunt cei care vor decide, însă adeverințele respective ar fi trebuit citite cu o mai mare atenție.

„Nu mai spun nimic! Anchetatorii vor spune ce au de spus! Eu ceea ce am scris în adeverință trebuia citit cu atenție și nu interpretat”, a declarat primarul Adrian Isepciuc.

Trebuie subliniat că în perioada stării de carantină, singurul care poate da derogări pentru părăsirea localității este Comitetul Județean pentru Situații Speciale de Urgență, primarii neavând acest drept.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.