Partidul Alianța pentru Unirea Românilor a câștigat alegerile parlamentare din 6 decembrie în comuna suceveană Râșca, unde a obținut un scor de 23,8% din totalul de 1387 de voturi exprimate. Trebuie precizat că Partidul Social Democrat a obținut 19,90% din voturile exprimate, iar Partidul Național Liberal doar 12,91%.

Primarul comunei Râșca, liberalul Ionuț Dragomir Andreica, a explicat că acest scor obținut de AUR în localitatea pe care o reprezintă este datorat faptului că în localitate există o comunitate mare de creștini ortodocși de rit vechi care a rezonat cu mesajul transmis de noul partid politic. 

„AUR a câștigat la Râșca datorită credinței. Biserica a avut un rol foarte important, fără doar și poate, în victoria AUR. Eu am făcut campanie electorală pentru PNL așa cum am făcut pentru mine, la locale, dar, din păcate, comuna Râșca a fost reprezentată ani la rând de PSD și au rămas reminiscențe”, a declarat, pentru SuceavaLive, primarul Ionuț Dragomir Andreica.

Acesta a adăugat că, din discuțiile purtate cu oamenii în campania electorală, nu a reieșit nicio secundă că AUR ar putea obține un astfel de scor.

„Au fost și persoane care au spus că nu vor vota cu PNL din cauza măsurilor sanitare impuse, respectiv «Guvernul Orban a închis școlile, a închis piețele, ne-au pus botnițe și acum ne cheamă la vot». Semnale că vor vota AUR nu au fost, însă chiar dacă nu aveau niciun reprezentant, la Râșca tot scorul acesta îl obțineau. Sunt comune cu primari cu experiență unde a câștigat AUR, la mine, care sunt primar de două luni ce puteam să fac”, a adăugat edilul de la Râșca.

Precizăm că Ionuț Dragomir Andreica este primar la primul mandat, acesta câștigând alegerile locale din 27 septembrie 2020 din partea Partidului Național Liberal.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.