Primăria Suceava a alocat bani pentru achiziționarea a 1000 de tablete care să fie puse la dispoziția elevilor din municipiul reședință de județ. Astfel, miercuri, 2 septembrie, într-o ședință de îndată a Consiliului Local Suceava, deliberativul a aprobat alocarea unui buget de un milion de lei, pentru achiziționarea centralizată a acestor dispozitive electronice.
Primarul Ion Lungu a subliniat că a făcut aceste demersuri, întrucât licitațiile organizate de către Ministerul Educației au fost anulate, iar copiii trebuie să aibă mijloace electronice de comunicare în această perioadă.

„În urma discuțiilor cu personalul de specialitate, cu un milion de lei putem cumpăra 1000 de tablete cu o configurație bună, care să asigure toate cerințele pentru efectuarea cursurilor online. Facem licitație cu procedurile urgentate. Nu cred că vom avea aceste tablete livrate chiar la începutul anului școlar, dar să fie cât mai aproape, să se poată folosi copiii de ele în cel mai scurt timp”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.