Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a făcut un apel la comercianții care își desfășoară activitatea în Bazarul din lunca Sucevei să respecte regulile impuse de lege pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. Edilul a subliniat că dacă regulile nu vor fi respectate, iar un astfel de focar de infecție cu COVID-19 va porni din centrul comercial, se va ajunge la închiderea Bazarului.

Lungu a precizat că Bazarul din lunca Sucevei a fost redeschis pe data de 29 mai, fiind luate toate măsurile de protecție, inclusiv trierea persoanelor la intrare, tuneluri de dezinfecție, circuitele interne și obligativitatea purtării măștii.

„Fac un apel la comercianții din Bazar pentru că am înțeles că au fost câteva comentarii din rândurile lor care nu sunt de acord să poarte mască toată ziua. Nu avem soluții. Eu spun că ei trebuie să ne ajute și, mai mult decât atât, să pună câte un dispenser la fiecare chioșc dacă este posibil, să fie atenți la persoanele cu care intră în contact. Cred că ei sunt cei mai intersați ca acest bazar să funcționeze. Dacă va izbucni un focar de coronavirus în Bazar suntem obligați să închidem din nou centrul comercial, ceea ce nu ne dorim nici noi, nici ei. Ca atare, comercianții sunt cei mai interesați să sprijine Primăria din acest punct de vedere”, a subliniat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Edilul a adăugat că Primăria va monitoriza activitatea din Centrul Comercial Bazar și în continuare, iar dacă vor fi constatate nereguli vor fi aplicate și sancțiuni.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.