Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, le-a mulțumit sucevenilor pentru că încearcă să limiteze răspândirea coronavirusului în municipiul reședință de județ. Acesta a subliniat că, marți, 17 noiembrie, incidența cazurilor de coronavirus în Suceava era de 3,86 la mie, un lucru foarte îmbucurător fiind acela că, deși numărul nu a scăzut, creșterea nu a fost una foarte mare.

De altfel, acesta a făcut din nou un apel la suceveni să respecte în continuare regulile impuse de autorități, să poarte mască, să păstreze distanța fizică și normele de igienă. 

„Așa vom putea contribui la scăderea presiunii care este estăzi pe Spitalul Județean Suceava, la scăderea numărului de persoane care au nevoie să fie internate la ATI și, de ce nu, să reducem numărul de decese. Doar respectând regulile ne vom putea întoarce la o stare de aproximativă normalitate în învățământ, care acum se desfășoară online”, a declarat primarul Ion Lungu.

Edilul a adăugat că, până la sosirea vaccinului, trebuie să ne protejăm respectând măsurile stabilite până acum, pentru că, doar așa, piețele din municipiul Suceava vor putea fi reveni la normal, iar Sărbătorile de Iarnă vor putea fi celebrate. Totodată, Ion Lungu a subliniat că sucevenii au trecut deja prin situația neplăcută a carantinei și ar fi bine dacă rata infectărilor ar rămâne su șase la mia de locuitori, astfel încât să nu fie nevoie de reinstituirea carantinei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.