Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a participat sâmbătă, 28 noiembrie, la ceremonia restrânsă prilejuită de ZIUA BUCOVINEI. Lungu a declarat în fața bustului lui Iancu Flondor, amplasat în apropierea Palatului Administrativ din Suceava, că ziua de azi este una pentru Bucovina, pentru Suceava.
„Astăzi este o zi specială pentru Bucovina, pentru Suceava, poarta de intare în Bucovina, deoarece este ZIUA BUCOVINEI! Cu acest priliej am participat împreună cu domnul Gheorghe Flutur – președintele Consiliului Județean Suceava, cu domnul deputat Ioan Balan și cu domnul prefect Alexandru Moldovan la depunerea unei jerbe de flori la Statuia lui Iancu Flondor din fața Palatului Administrativ”, a precizat primarul Lungu.
Totodată, acesta a evocat personalitatea marcantă a lui Iancu Flondor cel care a jucat un rol determinant în UNIREA de la 28 noiembrie 1918.
„Iancu Flondor a avut rolul cel mai important în realizarea Unirii Bucovinei cu România acum 102 ani, la data de 28 noiembrie 1918.
Chiar dacă nu putem marca această zi cu ceremonii fastuoase ca în anii precedenți avem obligația morală să cinstim acest eveniment, Unirea Bucovinei cu Țara, fără de care nu se putea realiza Unirea Mare.
LA MULȚI ANI, BUCOVINA!
LA MULȚI ANI, DRAGI BUCOVINENI!”, a conchis Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.