Primarul Sucevei a anunțat că a mai depus un asemenea proiect, tot prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru 50 de autobuze electrice, fiind vorba în total 80 autobuze, în valoare de 40.606.370 euro. Începând cu data de 1 ianuarie 2023,  Asociatia de Transport Metropolitan Suceava va deveni funcțională.

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunțat că, în urma intâlnirii desfășurate la sfârsitul săptămânii trecute cu primarii sau reprezentanții lor din Zona Urbană Funcțională (ZUF) Suceava, respectiv din orașul Salcea si comunele Adîncata, Bosanci, Ipotești, Moara, Mitocu Dragomirnei,  Pătrăuti și Scheia, s-a convenit să fie depus încă un proiect pe PNRR , Componenta 10-Fondul local, în valoare de 17.350.200 euro, pentru a achizitiona încă 30 autobuze electrice cu o lungime de 10 m.

Asa cum se știe am mai depus un proiect tot pe PNRR pentru achizitia a 50 autobuze electrice în valoare de 23.256.170 euro, din care 18 autobuze de 12 m si 34 de microbuze. În total, este vorba despre  80 autobuze electrice, în valoare de 40.606.370 euro”,a declarat primarul Ion Lungu.

De asemenea, acesta  a anunțat că are pregătit un proiect pe care îl va depune pe Programul Operațional Regional pe axa de mobilitate, pentru construirea unei autobaze noi, la sediu actualului TPL.

”Începând cu data de 1 ianuarie, societatea de transport metropolitan va deveni funcțională prin preluarea transportului public județean. Suntem printre puținele orase din țară care au înființat transportul metropolitan”, a declarat primarul Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.