Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a făcut parte din delegația primarilor care s-au întâlnit cu prim-ministru Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria.

Potrivit edilului sucevean, principala problemă discutată s-a referit la restituirea sumelor până la 60% din impozitul pe venit, pentru lunile ianuarie, februarie și martie.

„Prim-ministrul Dăncilă a promis că vom primi acești bani la rectificarea bugetară de la sfârșitul lunii iulie. În ceea ce privește codul administrativ, s-a făcut promisiunea că în prima ședință de Guvern va fi dată o ordonanță de urgență prin care va fi adoptat. De asemenea, s-a solicitat Guvernului completarea sumelor pentru asistența socială, din cote de echilibrare din TVA, acolo unde primăriile sunt în dificultate și au nevoie de acești bani. A fost o întrevedere constructivă care sperăm că va avea primele efecte pozitive la rectificarea din luna iulie”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

 Tot pe parcursul zilei de miercuri, edilul Sucevei s-a întâlnit și cu  ministrul Apelor și Pădurilor – Ioan Deneș, cu care a abordat tema decontării biomasei la Bioenergy. De asemenea, a fost și la Institutul Național al Patrimoniului pentru a găsi soluții pentru reabilitarea Curții Domnești și a depus la Compania Națională de Investiții proiectul pentru terenul de fotbal (la dimensiunile standard stabilite de către UEFA) și a discutat despre Sala Polivalentă.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.