Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, face un apel la suceveni să înțeleagă că trebuie să rămână în case chiar și de Sărbătorile Pascale pentru că doar așa poate fi stopată răpândirea coronavirusului. Potrivit Ordonanței Militare nr.  6, municipiul Suceava și cele opt comune limitrofe sunt în carantină, ceea ce înseamnă că oamenii pot părăsi localitățile, doar în condițiile legii, astfel că orice altă activitate neprevăzută în Ordonanță este ilegală.

Potrivit specialiștilor epidemiologi, vârful epidemiei de coronavirus la Suceava va fi atins peste două – trei săptămâni, ceea ce înseamnă că, cel mai probabil, starea de urgență va fi prelungită. Astfel, măsurile impuse acum vor fi valabile și în viitor, până când epidemia va lua sfârșit.

„Este clar că pe toată perioada stării de urgență este instituită carantina municipiului Suceava și, probabil această stare de urgență va fi prelungită. Este clar că în acest an, de Paște, nu vom putea ieși din oraș pentru a merge la rude ca să facem Sărbătorile împreună. Nici nu este recomandat. De aceea, fac un apel de suflet la suceveni să înțeleagă că în acest an vom face Paștele fiecare la casa lui.

Conform Ordonanței Militare nr. 6, prin care orașul Suceava este în carantină, intrările și ieșirile din municipiu se pot face doar în condițiile impuse de lege și nu pentru a vizita rudele. Cu părere de rău, în acest an trebuie să ne sacrificăm cu toții, pentru că cel mai important este să fim sănătoși. Din păcate, specialiștii în epidemiologie au precizat că vârful epidemiei la Suceava va fi în următoarele două – trei săptămâni. De aceea trebuie să rămânem în case, să stăm la distanță unii de alții, să respectăm cerințele autorităților pentru că doar așa ne putem ajuta”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Edilul a subliniat că autoritățile fac tot ce le stă în putință pentru a stopa răspândirea acestui virus și că, cel mai important este ca sucevenii și membrii familiilor lor să rămână sănătoși și să se poată vedea cu bine după ce această perioadă se va fi încheiat.

„Noi facem ce putem și le mulțumesc sucevenilor pentru că înțeleg. Este foarte important să salvăm viețile noastre și ale celor dragi nouă. Este important să salvăm orașul și să putem reveni cât mai repede la această stare de normalitate pe care ne-o dorim cu toții.

Știu că nu este o situație tocmai plăcută, dar, la fel ca și mulți dintre suceveni, numai eu știu câte rugăminți îmi transmite nepotul meu ca să vină la noi și nu va putea nici măcar de Paște pentru că trebuie să stăm fiecare la casele noastre, întrucât doar așa putem să ajutăm și noi la limitarea răspândirii coronavirusului”, a declarat primarul Ion Lungu.

În ceea ce-i privește pe sucevenii care au terenuri agricole în afara orașului, edilul Sucevei a precizat că, din păcate, aceștia nu vor putea lucra pământul până când virusul nu va dispărea, întrucât în Ordonanțele Militare emise până acum nu este prevăzut nicăieri acest lucru.

„Sunt oameni care mă sună și îmi spun că ei locuiesc în Suceava, dar au terenuri agricole în alte localități din jurul orașului. E clar că nu vor putea merge să lucreze pământul pentru că Ordonanța Militară nu prevede acest lucru”, a subliniat Ion Lungu.

În ceea ce-l privește pe primarul municipiului Suceava, acesta a finalizat perioada de izolare la domiciliu și s-a întors la Primărie. Astfel că, în cursul acestor zile va inspecta șantierele pe care se lucrează în municipiu. 

„Astăzi am finalizat cele 14 zile de izolare la domiciliu și m-am întors la serviciu, după ce am anunțat la DSP. La Primărie se lucrează în continuare, chiar dacă cu rândurile restrânse”, a conchis primarul Ion Lungu.

Întrebat despre modul în care sucevenii își pot plăti amenzile, edilul a precizat că nu este neapărat necesar ca aceștia să se deplaseze la sediul Primăriei, ci pot plăti de la Poștă sau online pe www.ghișeul.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.