Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, face un apel la suceveni să respecte regulile sanitare impuse și să poarte masca de protecție. Acesta a subliniat că, ieri, în municipiul reședință de județ erau 166 de cazuri de coronavirus active, ceea ce înseamnă o incidență de 1,33 la mia de locuitori.

„Lucrurile nu sună prea bine, din păcate, dar asta este situația și la nivel de județ și la nivel de țară. Dacă se mai îmbolnăvesc încă 21 de persoane trecem și noi de 1,5 cazuri la mia de locuitori. De aceea, fac un apel de suflet la suceveni: să respecte aceste reguli sanitare, respectiv purtatul măștii, atât în spațiile închise, cât și în cele deschise, dar mai ales în preajma unităților de învățământ. Fac un apel și la părinții care își duc copiii la școală să poarte mască”, a declarat primarul Ion Lungu.

De altfel, edilul a precizat că autoritățile abilitate fac controale în domeniul HoReCa pentru a-i determina pe suceveni să poarte mască și să respecte regulile, în contextul în care Spitalul Județean începe să se aglomereze.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.