Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, parte a partidului cu majoritate în Consiliul Local, respectiv PNL, este cel care, în caz de orice, îi va ține locul primarului Ion Lungu, așa cum a fost și până acum. Deși municipiul reședință de județ are doi viceprimari, Harșovschi este cel care, pentru o anumită perioadă de timp, semnează în locul primarului.

Edilul Ion Lungu a precizat că proiectul de hotărâre ce va fi supus votului Consiliului Local Suceava în ședința de joi, 22 august, se referă la numirea unui viceprimar care să-i țină locul pentru o perioadă de timp. Acest lucru reprezentând doar o formalitate prevăzută în noul Cod Administrativ întrucât, până acum tot Harșovschi i-a fost locțiitor.

„E o chestie formală pentru că și până acum domnul Lucian Harșovschi era primul viceprimar. Mă înlocuia oricum. Este normal să fie așa pentru că provine din majoritatea Consiliului Local care are zece consilieri. PMP, cu care colaborăm și pe care îl respectăm, are doi consilieri. Este clar că domnul Lucian Harșovschi, a fost, este și va fi locțiitorul meu permanent. Dacă se întâmplă că nu sunt nici eu nici el, locțiitor poate să fie domnul Andronche”, a explicat primarul Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.