Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, îi asigură pe sucevenii racordați la sistemul centralizat de termoficare că și în iarna 2019 – 2020 vor avea căldură. Edilul a precizat că unitatea administrativ teritorială va acorda și în acest sezon rece subvenții pentru ca prețul gigacaloriei pentru populație să rămână neschimbat.

„Spun ferm: sucevenii vor avea căldură în iarna 2019 – 2020 și nu vor plăti mai mult la prețul gigacaloriei. Noi am trimis ieri la Guvern o solicitare prin care să ni se acorde bani la rectificarea bugetară. Am cerut 15 milioane de lei. De asemenea, am cerut suma de  două milioane de lei, reprezentând influența OUG 114, privind majorările în urma creșterii salariilor și a tarifelor la proiectele europene”, a explicat primarul munisipiului Suceava, Ion Lungu.

Primarul Lungu a precizat că reprezentanții operatorului Thermonet au solicitat Primăriei  o creștere a sumei de transport și distribuție a agentului termic, bani pe care unitatea administrativ teritorială suceveană îi va acorda, dacă în ședința Consiliului Local din luna august, deliberativul local va da undă verde.

„În același timp, cei de la Thermonet și de la Bioenergy ne-au trimis bilanțul energetic, pe care îl vom aproba în luna iulie. Sunt pierderi în continuare, de 10 – 15%. Cei de la Thermonet vin și solicită o majorare la prețul de transport și distribuție a energiei termice. Trebuie spus că la creșterea acestor pierderi au contribuit și acele persoane care s-au debranșat, chair dacă nu exagerat de multe persoane, tot s-au debranșat și la o cantitate mai mică de energie costurile cresc. În ședința Consiliului Local din luna august voi propune spre aprobare o creștere a tarifului de transport și distribuție cu 10%. Acum Primăria plătește 108,05 lei pe gigacalorie, subvenție. După această creștere, primăria ar urma să plătească 2 milioane de lei în plus ca subvenție. Acest preț nu a mai fost modificat de 5 ani”,a declarat primarul Ion Lungu.

Acesta a mai subliniat că prețul pe care îl va plăti populația va rămâne același.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.