Un deziderat, încă de la începutul mandatului de primar, pentru Maria Pleșca, edilul comunei Voitinel, a fost educația. După modernizarea infrastructurii școlare prin programul guvernamental PNDL, administrația din comuna Voitinel a inițiat un proiect privind participarea comunei la Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta 15-Educație, în cadrul apelului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”.

Toate investițile vin în contextul în care și rezultatele elevilor sunt pe măsură, astfel că anul școlar 2022 – 2023, până în prezent, au fost obținute patru premii I în cadrul Concursului „Feeria iernii”, secțiunea creație plastică și felicitări în limba engleză; locul I și calificare la etapa județeană a Olimpiadei Naționale, fotbal fete; locul I (etapa pe catedră) în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar de fotbal băieți – clasele VII-VIII; Olimpiada națională de șah-etapa pe catedră. Mențiuni obținute de Teleagă Teodora, Teleagă Iustin și Chifan Emanuel.
În cadrul concurusului „Cupa Rădăuțiului la atletism secțiunea amatori” Șorodoc Alesia a obținut locul II la 50 de metri, locul I, la 150m pentru Ursachi Steliana; locul III, 200m pentru Cîrdei Teodor și locul II la 400m pentru același elev.

„Prin intermediul acestui proiect ne propunem să dotăm toate unitățile de învățământ din comuna noastră cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale.
Așa cum am afirmat mereu, educația este una dintre prioritățile administrației din Voitinel. Pe lângă sumele pe care le alocăm de la bugetul local, încercăm să identificăm și finanțări nerambursabile în vederea asigurării unui act educațional modern și performant”, a precizat primarul Maria Pleșca.

Unitățile de învățământ din comună vor fi dotate cu echipamente TIC, mobilier și materiale educaționale și sportive. Finanțarea se face prin Programul Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Se pot obține granturi pentru achiziția de mobilier pentru sălile de clasă, spațiile destinate activităților școlare, extrașcolare și sportive, pentru laboratoare și cabinete, inclusiv cele de asistență psihopedagogică.
Comuna Voitinel a primit aviz favorabil, iar proiectul a fost depus online, prin platforma electronică dedicată PNRR, termenul limită de depunere fiind 19 martie a.c.
Conform Ghidului, școlile au obligaţia de a elabora o Analiză de nevoi în care vor inventaria mobilier şi echipamente TIC achiziționate, în ultimii 5 ani, din diferite surse de finanțare, astfel încât, prin întocmirea planului de achiziții, care face parte din cererea de finanțare depusă în cadrul prezentului apel, să fie evitată dubla finanțare. Pentru depunerea cererii de finanțare aferentă prezentului apel este obligatoriu ca UAT-ul să avizeze la Inspectoratul Școlar Analiza de nevoi centralizată și Cererea de finanțare. Obținerea Avizului de la IȘJ Suceava în vederea depunerii cererii de finanțare este condiție de eligibilitate.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.