Mai multe lucrări importante de modernizare au adus schimbări majore pe două porţiuni importante ale DN 17, care leagă Suceava de Ardeal. Este vorba de porţiunea Mestecăniş – Valea Putnei şi de Poiana Stampei, în zona de ieşire din judeţ, în total fiind vorba de 33 de kilometri de şosea.

Întrucât au existat nenumărate discuții pe tema numărului mare de accidente  din aceste zone și polițiștii din zona Vatra Dornei au atras de multe ori atenția cu privire la acest aspect, autoritățile județene au luat măsuri, prefectul județului, Mirela Adomnicăi, solicitând modernizarea acestui tronson de drum.

 

De asemenea, această problemă a fost semnalată și de primarul comunei Poiana Stampei, Viluț Mezdrea, cel care, în nenumărate rânduri a prezentat situații cu numărul accidentelor și a cerut soluții pentru prevenirea acestor evenimente tragice.

 

„Așa cum se știe aici s-a efectuat inclusiv o expertiză cu privire la gradul de rugozitate al şoselei și s-a ajuns la concluzia că un strat suplimentar de asfalt poate fi o măsură de siguranţă în plus pentru participanţii la trafic. Salut această inițiativă și îi mulțumesc doamnei prefect a județului Suceava, Mirela Adomnicăi, pentru implicarea și seriozitatea cu care a tratat această problemă stringentă a comunității noastre și a tuturor celor care tranzitează această zonă”, a transmis primarul comunei Poiana Stampei, Viluț Mezdrea.

 

 

Lucrările sunt  executate de firmele cu care are încheiate contracte Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.