Primarul comunei Stroiești, Mihai Senic, a făcut câteva recomandări privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirusului. De altfel, edilul a subliniat că,  în această perioadă, activitatea Primăriei Stroiești este limitată, însă îi asigură pe cetățeni că problemele lor vor fi rezolvate.

„În scopul prevenirii apariției unor îmbolnăviri, toate persoanele care se întorc din străinătate, din țările care au un număr de peste 500 de cazuri confirmate cu infecție cu COVID-19, trebuie să anunțe de urgență autoritățile locale pentru luarea în evidență. De asemenea, este foarte important ca aceste persoane să respecte măsurile stabilite de autorități, în ceea ce privește izolarea la domiciliu timp de 14 zile de la intrarea în țară, împreună cu membrii familiei cu care a intrat în contact”, a explicat edilul Mihai Senic.

Primarul comunei Stroiești a adăugat că, în cazul apariției unor simptome, cum sunt temperatura ridicată, greața, amețelile durerile de cap și musculare sau tusea, aceștia sunt obligați să informeze de urgență instituțiile medicale sau să sune la 112. Nerespectarea condițiilor de autoizolare la domiciliu, respectiv părăsirea domiciliului de către persoanele venite din zonele de risc, se va comunica Direcției de Sănătate Publică Suceava pentru a fi luate toate măsurile ce se impun. Aici trebuie menționar că aceste fapte se sancționează cu amenzi de până la 20 000 de lei și se întocmește dosar penal.

„Pentru sesizări privind persoanele care nu respectă măsura de autoizolare la domiciliu rugăm cetățenii să sune la Primăria comunei Stroiești. De altfel, este necesar să respectăm cu strictețe normele de igienă, să păstrăm distanța socială și să ne informăm doar din surse autorizate. Recomandăm ca în această perioadă să evitați locurile aglomerate, cum sunt piețele, târgurile, mall-urile, magazinele, mijloacele de transport în comun etc., și să nu ieșiți din case decât dacă este absolut necesar”, a transmis primarul comunei Stroiești.

Mihai Senic a informat că toate activitățile în spații închise sunt suspendate. Organizatorii evenimentelor desfășurate în spații deschise, ce presupun participarea a maximum 100 de persoane, sunt obligațisă dispună măsuri care să asigure distanța de unul sau doi metri între participanți și să respecte cu strictețe măsurile de igienă.

„Evitați, cu prioritate, expunerea persoanelor în vârstă și rămâneți acasă dacă aveți simptome de gripă sau răceală!”, a subliniat Mihai Senic.

În ceea ce-i privește pe operatorii economici din comuna Stroiești, aceștia sunt rugați să facă dezinfecții frecvente ale suprafețelor expuse, iar dezinfecția generală a spațiului comercial să fie realizată ori de câte ori va fi necesar, dar nu mai puțin de două ori pe zi. De asemene, operatorii economici trebuie să ia toate măsurile pentru evitarea creării unor aglomerări de persoane, în special la casele de marcat. Trebuie spus că nerespectarea acestor măsuri va fi sesizată instituțiilor de control de către Primărie.

„Facem apel la calm și responsabilitate!”, a conchis primarul Mihai Senic.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.