Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, anunţă că o parte  dintre cadrele medicale de la Spitalul Municipal din localitate au fost deja testate, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 27 martie, să ajungă la unitatea spitalicească încă 250 de teste pentru a fi testat personalul medical.

„Au fost testate o parte din cadrele medicale, astăzi (27 martie n.r.) urmând să mai vină 250 de teste pentru tot personalul medical, inclusiv pentru cei aproximativ 40 de pacienți, câți mai sunt în spital. Secția de Neurologie și cea de Interne va intra astăzi, 27 martie, în dezinfectare, iar după ce vor veni rezultatele testelor, doamna director de la DSP va veni la Câmpulung și va decide ce secții își vor continua activitatea, pentru că nu știm câte persoane sunt infectate”, a declarat, pentru SuceavaLive, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură.

Acesta a adăugat că în urma anchetei epidemiologice făcută de dr. Platon de la DSP Suceava, există o premiză, conform căreia infectarea cadrelor medicale de la unitatea spitalicească câmpulungeană ar fi pornit de la un pacient adus de la Suceava și care, ulterior, a fost declarat pozitiv, adică are coronavirus. Astfel, după ce au intrat în contact cu acesta, cadrele medicale au fost confirmate și ele cu COVID-19.

„Această anchetă continuă, însă toate indiciile duc spre acest pacient, pentru că nu a venit nicio altă persoană din oraș, sau un trecător, sau un cadru medical. Acum Spitalul funcționează normal, însă fără CPU și fără secțiile Interne și Neurologie, care sunt închise pentru dezinfecție”, a conchis primarul Mihăiță Negură.

Reamintim că pentru prevenirea răspândirii virusului, autoritățile din Câmpulung Moldovenesc au amenajat în curtea spitalului un spațiu unde pacienții sunt triați, astfel încât să se prevină intrarea în spital a eventualelor cazuri de pacienți cu simptome specifice infectării cu COVID 19.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.