Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, s-a întors din concediul de odihnă în care a fost plecat în afara granițelor țării și a intrat în autoizolare pentru 14 zile. Edilul a ținut să le explice câmpulungenilor contextul în care a plecat și faptul că nu a lăsat orașul de izbeliște, ci pe mâinile viceprimarului și, ulterior ale Comitetului Local pentru Situații de Urgență.

De altfel, primarul Negură a ținut să facă o serie de recomandări pentru populație și a anunțat că va coordona întreaga acivitate a Primăriei de acasă, online și cu ajutorul telefonului.

Redăm mesajul transmis de către primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură:

„Dragi câmpulungeni,

Ca urmare a unor informații apărute în presă cu privire la concediul de odihnă pe care mi l-am programat din anul 2019, vreau să vă informez corect asupra acestui aspect.
Înainte de plecare, am informat Consiliul Local ca voi fi în concediu de odihnă în perioada 08.03- 20.03.2020 și că toate atribuțiile vor fi preluate de către domnul viceprimar.
La acea dată situația în țara era normală. În data de 8 martie am plecat spre Singapore, unde firma ne-a anunțat că se anuleaza croaziera. Ajunși în Singapore am luat decizia să ne continuăm concediul de odihna în Malaysia, unde am stat până la data la care aveam biletul de întoarcere deja plătit.
Nu am fost blocați în nicio localitate sau aeroport, deoarece nu era o zona rosie.
Chiar dacă am fost departe de țara am fost informat permanent de viceprimar și Comitetul de Sițuatii de Urgența de deciziile care s-au luat.
Aseară am ajuns la Câmpulung Moldovenesc si m-am AUTOIZOLAT pentru urmatoarele 14 zile.
Întreaga activitate a primăriei o voi coordona telefonic și on line de la domiciliu.
Începând de luni vă voi informa periodic de deciziile pe care le voi lua conform decretului prezidential privind instituirea stării de urgență.
În acest așa zis concediu de odihnă am văzut cât de mult respectă populația din zona Asiei de Sud-Est deciziile autorităților locale.
Trebuie să fim calmi, să avem un comportament rațional, să respectăm hotărârile luate de autoritățile statului și măsurile comunicate pentru limitarea infectării cu noul virus.
Cel mai important în acestă perioadă este să STĂM ACASĂ (pe cât posibil) și să EVITĂM ZONELE AGLOMERATE.
Municipalitatea va face începând de săptămâna viitoare acțiuni de DEZINFECȚIE ÎN TOT ORAȘUL (instituții publice, școli, spații comerciale, parcuri, locuri de joacă etc.).
Vă asigur că Primăria Câmpulung Moldovenesc este mobilizată la maxim pentru aplicarea la timpul potrivit și eficient a măsurilor de prevenire a infectării populației și pentru ajutorarea persoanelor vulnerabile.
Noi, câmpulungenii, am dovedit că, dacă suntem uniți și lucrăm împreună, putem trece cu bine peste orice criză”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.