Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, s-a declarat nemulțumit de modul în care s-au alocat bani de la Ministerul Sănătății pentru Spitalul Municipal Câmpulung în anul 2019. Acesta a subliniat că, deși managerul unității spitalicești a făcut demersuri și a întocmit documentații, cei de la Minister nu s-au obosit să aloce vreun ban.

Trebuie precizat că municipiul Câmpulung Moldovenesc are două spitale, cel Municipal și cel de Psihiatrie. Spitalul de Psihiatrie este un etalon în țară. Spitalul municipal are aproximativ 265 de paturi și 270 de angajați.

„La Spitalul Municipal ne mai trebuie bani mulți ca să îl ducem la un alt nivel.  Anul trecut, ne-a venit de la Ministerul Sănătății o adresă conform căreia spitalele din județul Suceava trebuiau să spună ce probleme au, iar managerul unității spitalicești din Câmpulung a făcut aceeași solicitare ca și managerii spitalelor din toate orașele. Ceea ce este anormal este faptul că s-au alocat bani, pe aceeași documentație, la Vatra Dornei – 3 milioane de lei, la Rădăuți – 3 milioane de lei, o sumă importantă la Fălticeni, vreo 800 de mii de lei la Humor, iar la Câmpulung Moldovenesc – zero. Sunt foarte  mâhnit pentru că banii au fost alocați politic”, a explicat primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură.

Edilul a adăugat că, independent de voința politică a conducerii Ministerului de la acea vreme, unitatea spitalicească câmpulungeană s-a dezvoltat frumos. Astfel, datorită managerului Cătălin Săndulescu și administrației publice locale a fost modernizat și reabilitat Compartimentul de Primiri Urgențe, iar în luna noiembrie 2019, a fost inaugurat Compartimentul ATI. De asemenea, managerul s-a îngrijit și de restul spitalului, unde a creat condiții civilizate de cazare pentru pacienți.

„Împreună cu managerul spitalului și cu ajutorul Consiliului Local, s-a făcut la Câmpulung una dintre cele mai moderne secții ATI”, a conchis primarul Mihăiță Negură.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.