Primarul Mihăiță Negură a propus închiderea Spitalului din Câmpulung Moldovenesc pentru o perioadă de 14 zile, după ce două persoane din rândul personalului medical au fost depistate cu noul coronavirus.

Am vorbit cu domnul prefect, l-am informat în legătură cu situația, știa și dumnealui despre infestarea celor două cadre medicale. Azi dimineață s-a dezinfectat UPU și secția de Medicină Internă. Am vorbit cu reprezentantul DSP-ului, care a făcut deja adresă către DSP, către Centrul de Coordonare pentru Situații de Urgență și Prefectură, propunerea noastră fiind de a închide 14 zile spitalul municipal”, a transmis primarul Mihăiță Negură.

Acesta a precizat că motivul pentru care a cerut închiderea spitalului îl reprezintă lipsa testelor pentru depistarea virusului COVID 19.

La ora actuală nu sunt teste pentru a face acea testare pentru depistarea COVID 19 pentru cadrele medicale. Lipsa testelor ne face nesiguri, nu știm dacă mai sunt și alte cadre medicale infectate”, a mai precizat Mihăiță Negură.

Primarul Mihăiță Negură a mai precizat că așteaptă răspunsul de la cele trei instituții decizionale, dacă se va închide sau nu spitalul municipal.

Aceste instituții trebuie să aducă de urgență testele la Câmpulung. Trebuie testat fiecare cadru medical, să vedem dacă este infectat sau nu”, a mai declarat Mihăiță Negură.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.