Pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc, care reprezintă una dintre principalele atracții turistice din zonă, până în prezent nu a putut fi funcțională, din păcate pentru câmpulungeni și pentru iubitorii sporturilor de iarnă care ar fi vrut să schieze în masivul Rarău.
Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, a precizat că această investiție care a fost inaugurată și pusă în funcțiune pe 5 ianuarie 2019, adică primul tronson la pârtia de schi de aproape 2,5 km, cu instalație de telegondolă, cu 33 de cabine, cu tunuri de zăpadă, cu lac de alimentare a instalațiilor pentru producerea zăpezii, a avut un impact extraordinar în ianuarie, februarie și în prima jumătate din luna martie a anului trecut.
„Nimeni nu se aștepta să avem un asemenea impact în zona cazărilor, odată cu darea în funcțiune a acestui prim tronson”, a declarat primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură.
Edilul a precizat că anul trecut s-au eliberat peste 35 000 de tichete, toate pensiunile și hotelurile, care, în Câmpulung însumează 1 060 de locuri de cazare, au fost pline, iar turiștii s-au cazat și în localitățile din jurul municipiului.
„Anul acesta, până în prezent, ne-am confruntat cu o problemă care nu ține de administrație, ci de condițiile climatice, însă sper ca în următoarea săptămână să-și revină iarna pentru a se putea schia pe tronsonul I al pârtiei din masivul Rarău”, a adăugat primarul Mihăiță Negură.
În ceea ce privește tronsonul II al pârtiei, primarul Negură a subliniat că de la 1 200 de metri altitudine, unde este stația intermediară de întoarcere, până la 1 650 de metri, unde ar trebui să ajungă al doilea tronson de pârtie, de 1,6 kilometri, zăpada e la ea acasă.
„Tronsonul II, pentru că face parte din proiectul mare coordonat de Ministerul Turismului, ar costa în jur de 5 milioane de euro. Faptul că acel tronson trece printr-o zonă de așa-zisă arie protejată, am primit aviz negativ de începere a documentației și a procedurilor de continuare a investiției. Eu am discutat acest subiect și cu domnul președinte al Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, și cu parlamentarii suceveni și, împreună încercăm să avem o întâlnire, atât la Ministerul Mediului, cât și la Agenția de Arii Protejate, astfel încât să găsim o soluție legală pentru a duce la bun sfârșit această investiție”, a explicat primarul Mihăiță Negură, care a mai adăugat că „nu putem dezvolta o zonă. Tot lăudăm Bukovel și stațiunile mari, dar când ajungem la noi: «e arie protejată! Nu deranjăm nimic!»”.
Pârtia e situată la intrarea în municipiul Câmpulung Moldovenesc, dinspre Suceava, pe „Izvorul Alb”, fostul drum care urca până la Pietrele Doamnei.
Pârtia are o lungime de 2.850 metri, dispune de nocturnă (176 de stâlpi de iluminat), are dificultate medie şi telegondolă cu 33 de cabine. 9 tunuri de zăpadă produc zăpada artificială.
O urcare costă 15 lei pendru adulţi şi 9 lei pentru copii. Preţul unui tichet pentru o zi este de 100 de lei, respectiv 60 de lei pentru copii.
Cel de-al doilea tronson al pârtiei ar urma să aibă 1650 de metri. Terenul pe care se va construi pârtia face parte din Rezervaţia Naturală Munţii Rarău – Gimalau. Conform Mediafax, Consiliul Local Câmpulung Moldovenesc trebuie să facă demersurile necesare pentru scoaterea definitivă din fondul forestier a tronsonului 2.
Lasa un raspuns