Primarul muncipiului Suceava, Ion Lungu, își serbează astăzi ziua de naștere. Edilul s-a născut în 1961, iar copilăria și-a petrecut-o la Salcea. Trebuie spus că Ion Lungu are un frate geamăn și unul mai mic, ca vârstă, cel din urmă fiind și el primar al orașului Salcea.

Edilul a absolvit Facultatea de Științe Economice, specializarea Contabilitate financiară, management, marketing și administrarea afacerilor și deține o diplomă de master în managementul administrației publice în țările UE.

În perioada 1995-2004, a fost director general al mai multor companii locale importante. Începând cu anul 2004, a fost foarte activ în inițierea și includerea municipiului în alianțe și parteneriate inter-regionale și internaționale fiind, în același timp, responsabil de coordonarea și punerea în aplicare a mai multor proiecte urbane locale finanțate din diverse programe de finanțare.

În fapt Ion Lungu este omul care a schimbat fața orașului și omul care ține la tradițiile religioase. De altfel, edilul este cel care se îngrijește ca școlile să fie dotate, bisericile să fie restaurate și ca sucevenii să aibă posibilitatea de trăi într-un oraș decent.

Primarul este strâns legat și de cartierul Burdujeni, aceasta fiind zona unde a locuit și s-a îndrăgostit pentru prima dată.  Ion Lungu este căsătorit și are doi copii, pe care, după cum a mărturisit, îi iubește nespus. De altfel, edilul are și un nepoțel, despre care vorbește cu dragoste și mândrie, Patrick fiind cel care îl face să radieze de fericire și îi arată că viitorul este promițător. În fapt, când vorbește despre nepoțel, primarului Ion Lungu i se luminează privirea.

LA MULȚI ANI, DOMNULE PRIMAR!

 

One Response

  1. mihai grigore

    : _______* ____________revista floare albastra = blue : concatenare _ pod rau suceava cetate de scaun -[conexiune 1_turn h2o casa de oaspeti- { centru energetic suceava }-{ turn h20 tatarasi vizavi de primaria suceava = cartier europa &blue new york !*}- conexiune 2
    turn h2o ipotesi _ padure redea ___turn h2o pruna bosanci___conducte h2o aduse prin tuburi ceramice !* ] __________= performare infrastructura spatiala pe latura de sud – est zona metropolitana suceava _________lansare candidaat presedinte ROMANIA KLAUS IOHANNIS mandat ii __________15 aaugust 2019 _ manastirea putna !* __________la multi ani si mandat 5 primar municipiul suceava ION LUNGU ________mihai grigore – poet.editor.scientist_________10h53’_ 19.07.2019 _ ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU !*______*______:

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.