Primăria şi Consiliul Local Câmpulung Moldovenesc, alături de Consiliul Judeţean Suceava şi Asociaţiile „Piatra Şoimului”, „Noua Fermă” şi „Izvorul Alb”, au organizat și în acest an a VII-a ediţie a Festivalului „Drumul Lemnului” şi a XVII-a ediţie a tradiţionalului „Târg al lăptarilor”.
Vremea prietenoasă, dar și programul artistic deosebit pregătit de organizatori au făcut ca la acest eveniment să fie prezenți și mulți fermieri care au venit să își expună cele mai frumoase exemplare pe care le cresc.

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, a subliniat faptul că la acest târg de toamnă există și oameni care sunt nemulțumiți de cum le este plătită munca.

„Trebuie să vă spun cu toată responsabilitatea că încă persistă nemulțumirea fermierilor și mai ales a celor care cresc bovine. Este un aspect descurajator dacă ar fi să amintim doar prețul laptelui vândut, de exemplu. Sper ca actualul guvern să audă aceste strigăte ale acestor oameni și să aibă grijă de fermierii din zona de munte”, a spus primarul Negură.

 

Cei care au fost prezenți duminică, 1 octombrie, la Câmpulung Moldovenesc au avut parte și de expoziţii de artă culinară din Bucovina, de expoziţii de animale de rasă și au putut degusta produse de stână.

Tot aici, mai mulți artiști din Bucovina și Ardeal au susținut un spectacol folcloric deosebit.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.