Primarul municipiului Rădăuți, Nistor Tătar, a purtat mai multe discuții la Ministerul Transporturilor, unde a ridicat două probleme stringente ale oraşului: realizarea șoselei de centură și popririle făcute la cartea funciară, în vederea exproprierilor.

Tătar a afirmat că o persoană nu poate să stea trei sau patru ani cu proprietatea blocată, din cauza unor salariați ai unei societăți care nu își fac treaba.

Am avut o întâlnire cu ministrul Transporturilor în care am discutat despre problema centurii de la Rădăuți. Am discutat mai întâi despre acele exproprieri întrucât rădăuțenii au cărțile funciare blocate pe zona unde trece centura, și nu e normal. Dacă un om are un teren acolo și vrea să îl vândă nu trebuie să aștepte trei ani. Am subliniat, în discuțiile cu ministru faptul că, anul acesta este foarte important să fie finalizat măcar o parte a tronsonului, după care, și tronsonul 2 Marginea-Suceava și restul. Am promisiunea ministrului că va discuta cu firma care a câștigat, însă i-am spus că în câteva săptămâni voi fi din nou la el la birou”, a  declarat Nistor Tătar.

Contractul de execuţie a şoselei de centură a municipiului Rădăuţi a fost semnat în luna mai 2011, valoarea acestuia fiind de 82 de milioane de lei, la care se adăuga TVA de circa 19 milioane de lei. Conform proiectului, şoseaua de centură a municipiului Rădăuţi va avea 16 kilometri.

17474671_1398146020255746_644851650_n