Orașul german în care 38 de români fuseseră diagnosticați cu coronavirus săptămâna trecută a decis să plaseze 800 de locuitori în carantină. Măsura se aplică pentru 19 clădiri unde locuiesc inclusiv români și este valabilă cel puțin până pe 4 iulie.

Carantina a fost instituită de la sfârșitul săptămânii trecute. Poliția patrulează pe străzile din preajma blocurilor pentru a se asigura că nimeni nu intră și nu iese. Românii nu înțeleg de ce se aplică această restricție chiar și pentru cei care au dovada că nu sunt infectați cu coronavirus.

„Totul e în regulă. Uitați, nu am coronavirus. De ce e o problemă?„, spune unul dintre ei, arătând un document.

Primarul orașului Magdeburg spune că nu exista altă soluție pentru a ține focarul sub control în afara izolării tuturor celor din comunitate. La toate intrările au fost afișate mesaje și în limba română, iar oamenii au fost asigurați că serviciile sociale vor veni din trei în trei zile cu provizii.

Lutz Trümper, primarul Magdeburg: „Pentru că nu știm cine e și cine nu e infectat, am vrut să prevenim răspândirea infecției de aceea nu i-am mai lăsat să meargă la grădiniță, la școală sau la serviciu. Dar dacă doi oameni se întâlnesc în curtea blocului, nu înseamnă că boala o să se răspândească în tot orașul. Măsurile sunt în concordanță cu situația, trebuie să ținem situația sub control„, potrivit Digi24.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.