Primarul orașului Solca, Cornel Țehaniuc, a fost ales membru mirean al Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, în Colegiul 9 Rădăuți, pentru perioada 2022 – 2026. 

La evenimentul care a avut loc joi, 5 mai 2022, au luat parte clericii și mirenii desemnați din cele cinci protopopiate.

Primarul Cornel Țehaniuc a fost propus pentru a ocupa această funcție onorantă de către părintele protopop al Protopopiatului Rădăuți, Ionel Constantin Maloș, pentru buna colaborare pe care a avut-o de-a lungul anilor cu Biserica, dar și pentru faptul că a fost alături, cu toate cele necesare, de părintele paroh Sergiu Chioarță care a construit un locaș de cult în oraș.

„Domnul primar a fost alături de noi în demersurile pe care le-am făcut pentru reînființarea Mănăstirii Solca, dar și alături de preotul paroh – la construirea noii Biserici parohiale, acestea fiind doar două dintre considerentele care au stat la baza nominalizării sale în cadrul Adunării Eparhiale”, a spus preotul protopop Ionel Constantin Maloș.

„Transmit sincere mulțumiri  Înaltpreasfințitului părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, preotului protopop Ionel Constantin Maloș, precum și celorlalți părinți care au avut încredere în mine și m-au ales în această funcție onorantă”, a transmis primarul orașului Solca, Cornel Țehaniuc.

Părintele Ionel Constantin Maloș a precizat că Protopopiatul Rădăuți, din care face parte și Colegiul 10 Siret, au mai fost aleși membri mireni primarii Adrian Popoiu de la Siret și Valentin Luță de la Horodnic de Sus. De altfel, în cadrul întâlnirii de joi au mai fost desemnați membri onorifici, fără drept de vot, trei persoane care au o relație strânsă cu Biserica. Este vorba despre primarul comunei Arbore, Dan Tiperciuc, dr. Luchian Samuilă și de fostul edil de la Vicovu de Sus, Gheorghe Schipor.

Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale eparhiei. Aceasta este formată din 10 reprezentanți ai clerului și 20 de reprezentanţi ai credincioșilor. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.