O veste foarte bună pentru locuitorii comunei Mitocu Dragomirnei: au început lucrările la proiectul „CONSTRUCȚIA REȚELELOR DE APĂ ȘI APĂ UZATĂ DIN LOCALITATEA MITOCU DRAGOMIRNEI”, ca parte a proiectului „DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII DE APĂ ȘI APĂ UZATĂ DIN JUDEȚUL SUCEAVA”, lucrări finanțate din bani europeni, cu implicarea Consiliului Județean Suceava.

Primarul comunei, Radu Reziuc, a arătat că acest proiect a fost deblocat de președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur,  cu ajutorul lui Marcel Boloș – Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

„Locuitorii comunei Mitocu Dragomirnei vor beneficia de o rețea de 18 km de apă și 18 km de canalizare, ce va deservi 700 de locuințe racordate (doar acest proiect).

Valoarea proiectului este de 7 milioane de euro, iar durata de execuție este de 30 de luni, acesta, spun eu, fiind un pas important spre dezvoltare, confort și civilizație. O mare importanță o are faptul că Mitocu Dragomirnei va racorda rețeaua de alimentare cu apă, de la stația din Ițcani, apa provenind din Berchișești – apa de munte a Moldovei, iar rețeaua de canalizare va fi racordată la Municipiul Suceava”, a declarat Radu Reziuc.

Precizăm faptul că, prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” , comuna Mitocu Dragomirnei a obținut suma de 14.560.000 lei pentru asfaltarea drumurilor din localitate.

„Pentru ca lucrările de asfaltare să înceapă, trebuie asigurată mai întâi rețeaua de apă și canalizare, pentru a nu se mai interveni cu lucrări, după asfaltare. Prin acest pas făcut de Primăria Mitocu Dragomirnei, împreună cu Consiliul Județean Suceava, ACET S.A. Suceava și EPTISA, comuna noastră va deveni, fără îndoială, stațiune turistică de interes local și național, așa cum ne dorim cu toții. Urmează o perioadă de dezvoltare foarte puternică pentru comuna Mitocu Dragomirnei, astfel încât, locuitorii să se poată mândri cu o comună modernă și dezvoltată de standard european”, a conchis edilul comunei Mitocu Dragomirnei. 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.