Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat miercuri, 16 august, în conferința săptămânală de presă, că a fost finalizat studiul de fezabilitate aferent Zonei de Agrement Parc Șipote.

Potrivit edilului, în Parcul Șipote vor fi amenajate 23 de grădini cromatice, două zone cu mai multe locuri de joacă, un amfiteatru cu o capacitate de 200 de persoane, tiroliană, traseu cu obstacole, zonă de fitness și o pistă de biciclete de 5 kilometri care va merge până la baza statuii ecvestre a lui Ștefan cel Mare.

„Vor fi 23 de grădini  și un traseu cromatic de pelerinaj religios. Avem grădină cromatică de acces, grădină de arțar, grădină cromatică violet, grădină cromatică roșie, grădină cromatică aurie, grădină educațională, adică o minigrădină botanică care se cheamă Țara Fagilor, grădină cromatică de magnolii, grădină cromatică de aramă, grădină artistică experimetală, grădină aromată și olfactică grădină terapeutică labirint, grădina izvorului, grădina păsărilor cu zonă protejată de cuibărit, grădină de mesteceni cu zonă protejată de cuibărit, grădină senzorială, grădină cromatică de cireș, acumulare de apă cu sălcii, grădină amfiteatru, grădină de rododendroni și azalee, grădină de tip trandafiriși rozmarin, grădină de tip livadă comunitară, grădină de stejari goruni, grădină de plante pedente și liane. Traseul cromatic de pelerinaj religios merge pe ideea traseului celor 12 opriri ca Drumul Crucii. Aici trebuie să avem discuții cu cei de la Arhiepiscopie. Desigur că Drumul Crucii e unul singur la Ierusalim, dar și prin alte părți se face acest lucru. E trecut în proiect și vom vedea ce vom face”, a explicat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

El a mai spus că în Parcul Șipote vor mai fi amenajate 10 pavilioane multifuncționale printre care pentru picnic, pentru odihnă, pentru activități educaționale, pentru expoziții și pentru informare, trei turnuri de observație a păsărilor, trei platforme de belvedere cu foișoare, patru cișmele racordate la rețeaua de apă a orașului și trei grupuri sanitare. De asemenea, vor fi amanajate alei pietonale, iar de-a lungul lor vor fi amplasate  locuri de odihnă cu bănci circulare și dreptunghiulare. Toate aceste construcții urmează a fi realizate din lemn.

Edilul Sucevei a precizat că valoarea investiției se ridică la 10,5 milioane de euro fără TVA, estimarea inițială fiind de 17 milioane de euro, însă proiectul a fost ajustat fiind scoase două obiective majore care vor fi ralizate în etapa de doua. Este vorba de ascensorul în plan înclinat, care costa 2,5 milioane de euro și de parcul de aventură în valoare de 3,5 milioane de euro, aceasta urmând a fi realizată în viitoarea zonă de agrement din Păduricea Zamca. 

„Termenul de realizare a proiectului tehnic este de 4 luni, însă noi sperăm să-l termine în două luni”,a spus Lungu, care a adăugat că documentația va fi depusă la ADR Nord Est în vederea obținerii finanțării europene.

3 Responses

 1. mihai grigore

  :revista floare albastra = blue : atac asimetric _ barba primaria bosanci- nu au autorizatie de constructive _ moron – primar _ pot sa cisrcule pe drumul public ___ rotativa cu balastru si obiectul imens de turn at bet on fara autorizatie toarna adineauri beton __ produc vibratii _ craps casa veche de o suta de ani under state mama_ politia refuza apelul:

  Răspunde
 2. mihai grigore

  : depun cerere = reclamatie primaria bosanci o rescriu da numar de inregistrare _ cerere care puterea judecatoreasca de a nu – i lasa pe acestia sa prabuseasca print frecventa si tipul de vibratii profuse casa in care start mama:

  Răspunde
 3. mihai grigore

  : depun reclamatie la prefectura suceava _ online__ semnez si nu o primesc _ vor sa opereze doar prin numar telefon _ si nu prin informatia din respectiva reclamatie _ ceea ce a incerca sa aduci in situatie de sah poporul roman _ daramadu- I casa cu macaralele de constructie de la firma privata a lui miron _ primar bosanci este neconstitutional:

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.