Primarul Sucevei, Ion Lungu, a semnat miercuri, 21 iulie, contractul pentru elaborarea documentației tehnico-economice aferente proiectului „Sistemul integrat de management și modelare urbană destinat fluidizării traficului și îmbunătățirii calității vieții”.

Înțelegerea a fost parafată cu reprezentantul firmei bucureștene „Aduro Impex”, cîștigătoarea licitației organizate de municipalitate. Valoarea contractului este de peste 750.000 de lei.

Primarul a declarat că proiectul prevede următoarele: crearea unui sistem integrat de management al traficului – linie verde, detectarea numărului de vehicule aflate în trafic, detectarea locurilor de parcare neocupate – libere, amenajare/reamenajare intersecții, amenajare treceri de pietoni cu semnal controlat pentru persoanele cu deficiențe sau cu nevoi speciale, dezvoltarea rețelei de piste dedicate circulației bicicletelor pe traseul Sofia Vicoveanca – Zona centrală – Cetatea de Scaun – Parc Șipote – Malul rîului Suceava – Cetatea Zamca – Calea Unirii – strada Cuza Vodă – Cartierul Tinereții – Laniște.

Ion Lungu a adăugat că proiectul mai prevede plantarea de perdele vegetale-verzi, de-a lungul principalelor artere rutiere în vederea reducerii emisiilor de dioxid de carbon și a poluării generate de traficul rutier. Selectarea speciilor de arbori și arbuști care vor fi plantați se va face funcție de condițiile pedo-climatice specifice municipiului Suceava. Suma necesară pentru realizarea documentației este asigurată din fonduri europene, lider de parteneriat fiind Agenția de Dezvoltare Nord – Est.

Lungu a mai spus că termenul de execuție a lucrării este de 12 luni însă el speră ca acesta să fie redus la jumătate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.