Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a transmis un mesaj de condoleanțe către Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, după trecerea în neființă a celui care a fost părintele Bisericii Ortodoxe Bucovinene. Edilul, profund întristat de aflarea veștii, a subiniat că ziua morții lui ÎPS Pimen este una dintre cele mai triste pentru Bucovina și pentru Suceava.

Astăzi este o zi tristă pentru orașul nostru. Astăzi este o zi tristă pentru Bucovina. Astăzi este o zi tristă pentru Biserica Ortodoxă. În această noapte, bunul păstor, părintele sufletesc al Bucovinei, părintele nostru Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a decedat după o lună de suferință la Institulul «Matei Balș»”, a precizat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Edilul a adăugat că arhiepiscopul a fost un om deosebit. De altfel, acesta a subliniat că ÎPS Pimen a fost în slujba Bisericii Ortodoxe timp de 69 de ani, o viață de om. A fost un bucovinean deosebit, deși era modest și spunea că este un venetic.

Nu, Înaltpreasfinția Voastră! Ați fost un bucovinean deosebit și ați făcut lucruri deosebite pentru Bucovina și pentru Suceava”, a spus Ion Lungu.

Primarul Sucevei a subliniat că în ultimii 30 de ani, cât ÎPS Pimen a fost arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, s-au construit în județul nostru peste 100 de lăcașe de cult care au fost binecuvântate și sfințite de căre acesta.

Și în orașul nostru, datorită bunei colaborări pe care am avut-o cu dumnealui, pentru că mi-a fost ca un tată și m-a sfătuit mereu, s-au construit 20 de biserici și o catedrală cu care putem să ne mândrim. Catedrala este cea mai mare din România, după cea a Mânturii Neamului de la București. Faptele sale vor fi scrise în istorie. Dumnezeu să-l ierte și să îl odihnească în lumea drepților și, sincere condoleanțe Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților!”, a conchis Ion Lungu.

Reamintim că ÎPS Pimen a murit miercuri, 20 mai, la Institutul „Matei Balș” din capitală, după o lună de suferință, fiind infectat cu noul coronavirus.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.