Primarul suspendat al comunei Ipotești, Augustin Sorin Tofan, explică motivul pentru care Agenția Națională pentru Integritate (ANI) l-a găsit în conflict de interese și le mulțumește locuitorilor din comună pentru susținerea primită.

„În primul rând țin să vă mulțumesc pentru susținerea primită din partea unui număr impresionant de persoane ca urmare a încetării mandatului de primar pe care am fost onorat să-l primesc în anul 2016 din partea dumneavoastră.
Cum bine puncta cineva – doar cine nu muncește nu greșește – consider că trebuie să vă relatez în ce au constat exact ”faptele” mele de conflict de interese din perioada 2008 – 2012 (care au fost reținute de ANI în raportul întocmit în anul 2015) și apoi fiecare să aprecieze cum consideră de cuviință:
În decursul unei perioade mari de timp ( anii 2008 – 2012) s-au achiziționat de la magazinul familiei mele materiale de construcție/feronerie în timpul lucrărilor de reparații pe care le efectua Școala Gimnazială Ipotești, perioadă în care am deținut funcția de consilier local (2008 – 2010) sau de viceprimar (2010 – 2012). Concret, era trimis un angajat al școlii să cumpere materiale de la magazin atunci când se ivea urgența sau în funcție de necesități (bidinea, racord flex, priză, var, triplu, saci menajeri, șuruburi, diluant, silicon, penson, bec etc. ) iar ulterior se emitea factura.
Bineînțeles, acum am la cunoștință faptul că legea interzice aceste fapte dar la acea vreme veneam din sectorul privat și nu stăpâneam interdicțiile specifice din administrația publică locală, neconsiderând că are loc ceva ilegal”, a transmis Augustin Sorin Tofan.

De asemenea, acesta a explicat că situațiile reținute de ANI prin raportul din 2015 au fost cunoscute de electorat în anul 2016 când a candidat și a primit mandatul de primar cu 71,53% dintre voturile valabil exprimate, motiv pentru care consideră că locuitorii comunei au văzut omul și adevăratele sale intenții, dincolo de conflictul de interese reținut.

„Referitor la actul care a dus la această situație, consider profund nedrept ca în anul 2019 să fie reinterpretat și reaplicat un raport ANI (încheiat în anul 2015 strict prin raportare la funcția de viceprimar pe care o dețineam atunci) astfel încât în prezent să ducă la încetarea mandatului de primar în exercitarea căruia nu s-a întâmplat nimic asemănător.
Am speranța unei soluționări favorabile în fața instanței judecătorești iar până la definitivarea ordinului prefectului îmi pun în continuare în slujba cetățeanului experiența acumulată, cunoștințele dobândite și efortul pentru continuarea proiectelor de investiție începute, pentru asigurarea continuității activității și vă rog să evităm dezbinările și conflictele în cadrul comunității cauzate de acest subiect”, a mai transmis Augustin Sorin Tofan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.