Primarul comunei Fundu Moldovei, Tudor Zdrob, si-a exprimat profundul regret la trecerea în neființă a ÎPS Pimen, despre care crede că era un luminător de suflete pentru cine îl întâlnea.

De ÎPS Pimen îl leagă multe momente ce astăzi sunt o binecuvântată amintire. Festivalul-Concurs Național de muzică religioasă „Buna Vestire” a început în anul în care ÎPS Pimen devenea Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților. De atunci, dacă din binecuvântate pricini nu participa la festival într-un an, în al doilea an, ÎPS Pimen, era Negreșit, prezent. 

„Vom fi mai săraci sufletește fără prezența sa la festivalul nostru și la slujbele de la Biserică, însă amintirea Sfinției Sale va fi mereu vie pentru noi. Nu putem uita bunătatea pe care o răspândea prin cuvintele sale de învățătură și nici de iubirea pe care o avea față de oamenii simpli, smeriți, darnici și evlavioși din popor. ÎPS Pimen va rămâne un simbol al Bucovinei, iar recunoștința noastră va fi veșnică”, a transmis primarul Tudor Zdrob.

Reamintim că ÎPS Pimen Suceveanul a încetat din viață miercuri, 20 mai, la Institutul „Matei Balș” din capitală, din cauza noului coronavirus.  Trupul neînsuflețit își va găsi odihna veșnică la Mănăstirea Sihăstria Putnei.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.